Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Wiki Article
Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın anında insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Evgin çıkış bapsı adı ile de aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın yapıda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı ekseriya 60 dakika, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı maktu özelliği sebebiyle alevlerin denetçi şeşna alınmasında payanda olur ve yangının yayılmasını engeller.
Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak muayene altına allıkınmasına yardımcı olabilir ve yangının sair bölümlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.
Erişim kolaylığı bulmak ammaçlı konstrüksiyonlmış merdivenlerin haricinde dirilik güvenliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Dirlik kurtarmak hesabına yangın merdivenleri ortamında beniâdem çitndıran bütün mimarilarda olmalıdır.
Yangın veya ivedili manzara vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi muhtevain Yangın Bapsı kullanılmaktadır.
Müstacel çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme sahip bir yapı elemanıdır.
Projeye en şık Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden yangın kapısı itilerek hariçarı gerçek çabucak oluşturulan ve cıvıl cıvıl grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.
Çift kanatlı acil çıkış kapıları, auta selim açılan panik pas kullanılanarak imal edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara sahip modeldir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının aracısız yapı dışına açılması gerekir.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları konsantre insan topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı heybetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.
Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çhileışmasına imkân sağlamlar. Yangın kapıları alelumum otomatik olarak kapanan ve panik amerikan barı kadar ivedili durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.
Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan dâhileriye kolayca girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle bile koca binalarda olması kişilerin birey kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.